SOS armband kind

      No Comments on SOS armband kind
SOS armband kind

Kinderen zijn van nature avontuurlijk aangelegd. Wanneer ze aan het spelen zijn kunnen ze helemaal opgaan in hun spel en zo ongemerkt grenzen passeren die zij maar kwalijk herkennen. Denk bijvoorbeeld eens aan een camping. Je spreekt met je kind af dat hij of zij niet verder mag komen dan een bepaalde boom of bosjes. Eenmaal aan het spelen denkt het kind: ‘Was het nou deze boom? Of toch deze?’ Voordat je het weet bevindt je kind zich een paar velden verderop zonder dat het ooit de intentie heeft gehad om weg te lopen. Een kind kwijtraken is voor veel ouders hun ergste nachtmerrie. Ook voor een kind kan het een beangstigend gevoel geven als het de ouders niet terug kan vinden. De kans is echter groot dat je kind het nog niet eens in de gaten heeft dat het gemist wordt; hij is zo lekker aan het spelen dat hij zijn ouders nog geen tel heeft gemist. Als je je kind wel bepaalde vrijheden wilt gunnen maar zelf niet onder hoogspanning wilt staan zolang je kind weg is, geeft een SOS armband voor kinderen je wellicht een veilig gevoel.

Armband met telefoonnummer

Een SOS armband voor kinderen is een armband met daarop noodzakelijke gegevens om met de ouders in contact te komen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een telefoonnummer van de ouder die het best bereikbaar is. Iets waar je liever niet aan denkt is dat je kind gewond kan raken op een moment dat jij niet in de buurt bent. Toch kan het je een gerustgesteld gevoel geven wanneer je kind een arm- of enkelbandje draagt met daarop de bloedgroep van je kind of de naam van een eventuele ziekte die je kind heeft of medicijnen die je kind gebruikt. Als er hulpverleners ingeschakeld worden kunnen zij aan de hand van het SOS armband voor je kind zien wat voor hulp er nodig is.

Kind vermist in het buitenland

Misschien nog wel beangstigender dan je kind in eigen omgeving kwijtraken is je kind in het buitenland kwijtraken. Je kind spreekt misschien de taal niet, kent de weg niet en weet niet wie te vertrouwen. Met een SOS armband voor je kind zorg je ervoor dat je kind iemand jou kan laten bellen. Spreek met je kind af dat wanneer hij of zij je kwijt is hij iemand aan moet spreken en de armband moet laten zien. Dan is de kans groot dat je elkaar snel weer in de armen kunt sluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *