High tea

      No Comments on High tea
High tea

Een high tea is iets wat veel Nederlanders wel eens genuttigd hebben. Maar wat is het nu precies? Een high tea is van oorsprong een ‘aangeklede thee’. Dit gebruik komt uit Engeland, waar het een ‘afternoon tea’ wordt genoemd. Het is begonnen met Anna, een hertogin uit Engeland in 1840, die vaak al honger kreeg rond 4 uur ’s middags en dan niet wilde wachten op haar avondeten. Daarom werden haar verschillende theesoorten aangeboden, die zij nuttigde met wat kleine hapjes. Dit is hoe wij de high tea nu ook kennen, alleen hoeft het nu niet meer per se om 4 uur ’s middags plaats te vinden. Vaak wordt de high tea wel ergens tussen de lunch en het diner genuttigd.

Inhoud high tea

Een high tea in Utrecht ziet er als volgt uit. Je krijgt verschillende soorten thee aangeboden, waardoor je de hele tijd door zo veel thee in zo veel smaken als je wil kan drinken. Daarnaast krijg je verschillende kleine hapjes aangeboden. Deze kunnen zowel zoet als hartig zijn. Denk hierbij aan verschillende belegde sandwiches en meerdere soorten kleine gebakjes. Mocht je nou vegetarisch zijn, is dit geen enkel probleem, zolang je dit aangeeft aan het personeel. Ook met allergieën kan natuurlijk rekening gehouden worden.

Verschillende high teas’s

Elk restaurant of andere eetgelegenheid biedt verschillende high tea’s aan. De inhoud kan verschillen in de soorten thee, of in de hapjes. Wat vaststaat is dat er thee gedronken wordt en dat er zowel zoete als hartige hapjes gegeten worden. Daarnaast kunnen er ook extra services aangeboden worden. Zo kan er bijvoorbeeld een glaasje jus d’orange bij gegeven worden, of nog een dessert aan het einde. Je kan natuurlijk ook thuis een high tea organiseren. Zorg er dan voor dat je lekkere smaken thee in huis haalt, net als zoete en hartige hapjes.

Daarnaast zijn er ook verschillende variaties op een high tea die meerdere restaurants geïntroduceerd hebben. Zo is er bijvoorbeeld een high wine, waar in plaats van thee, verschillende soorten wijn aangeboden wordt. Ook hierbij krijg je dan zowel zoete als hartige hapjes. Hetzelfde geldt voor een high cocktail. Hier krijg je als drank verschillende soorten cocktails. De high wine’s en high cocktail’s vinden vaak aan het eind van de middag of aan het begin van de avond plaats. Dit komt omdat er hier alcoholische dranken genuttigd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *