Het eten van een kind van 1 jaar

frootie 13

 

Als je baby zijn of haar eerste verjaardag heeft mogen vieren is het tijd voor een verandering in de voeding die hij of zij krijgt. Zo mag je baby voor het eerst beginnen met het drinken van gewone melk in plaats van opvolgmelk. Lees in dit blog meer over hoe het eten van een kind van 1 jaar er het beste uit kan zien.

 

Met de pot mee eten

 

Je baby kan vanaf 1 jaar oud lekker met de pot mee eten. Dit zal natuurlijk eerst wel even wennen zijn, dus het kan fijn zijn om het proces van eigen potjes naar eten met de pot mee geleidelijk te laten verlopen. Je kan al beginnen met het proces voor je baby 1 jaar is, zodat hij of zij na de eerste verjaardag gelijk volledig mee kan gaan eten. Het is het beste je baby drie keer per dag eten te geven en eventueel nog twee tot maximaal vier tussendoortjes. Het is belangrijk het aantal eetmomenten beperkt te houden zodat het gewicht en de tanden van je baby beschermt blijven.

 

Borstvoeding 

 

Als je je kindje nog borstvoeding geeft kan je dit ook blijven doen na de eerste verjaardag. Als je baby nog veel melk uit je borst drinkt heeft hij of zij ook minder normale melkproducten nodig. Je kan je baby borstvoeding blijven geven zolang je baby dat fijn vindt. Er zal vanzelf een moment komen dat je baby er genoeg van zal hebben en klaar is om ander soort melk te gaan drinken. Als je al gestopt bent met het geven van borstvoeding dan kan je over gaan op halfvolle of magere melk. Dit kan je het beste geven in een gewone beker zodat je baby al goed kan leren hoe hij of zij uit een glas moet drinken 

 

Meer tips

 

Er zijn ook een aantal dingen die je kan doen om een goed eet gedrag van je baby zo veel mogelijk te stimuleren. Zo is het een goed om je kind langzamerhand te gaan leren om zelfstandig te eten. Je kan dan je baby alles zelf laten eten of het om en om doen. Ook is het belangrijk om je kleine genoeg goede vetten binnen te laten krijgen, zo is het een goed idee om op elke boterham een goede laag margarine te smeren. Je baby zal jou waarschijnlijk veel na-apen en daarom is het altijd belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Laat je baby daarom zien hoe veel je kan genieten van gezonde voeding. Ook is het belangrijk dat je kleine leert dat eten een gezelligheidsmoment is in de dag. Maak het daarom tijdens de maaltijden gezellig aan tafel. Praat over vrolijke onderwerpen en neem de tijd voor elkaar. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *