Wat is nascholing logopedie?

Nascholing logopedie

Logopedie biedt ondersteuning wanneer je problemen hebt met stem, taal, spraak, gehoor en slikken. Deze vorm van gespecialiseerde zorg valt onder de basisverzekering en is beschikbaar voor iedereen die last heeft van een van bovengenoemde problemen. Als logopedist ben je werkzaam in de logopedie, maar soms is het nodig om bijscholing te volgen. In dat geval kan je terecht bij nascholing logopedie van een instantie als Zo Gezegd, Zo Gedaan. Bij nascholing van logopedie wordt er aan de hand van SMART-doelen voor gezorgd dat de kwaliteit van zorg in jouw logopediepraktijk hoog blijft. Er zijn verschillende soorten nascholingen beschikbaar, afhankelijk van jouw wensen.

 

Aanbod nascholing logopedie

Instanties als Zo Gezegd, Zo Gedaan bieden verschillende vormen van nascholing aan. Zo is het mogelijk om een kwaliteitscyclus te volgen. Dit traject is de opvolger van de kwaliteitstoets en is drie jaar geldig. Met dit product kan jij als logopedist aantonen dat je je blijft bijscholen en je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van logopedie. Een andere mogelijkheid is de online R-TOS. TOS staat voor kinderen die een specifieke taalontwikkelingsstoornis hebben. Deze kinderen hebben moeite met praten en vinden het lastig om te begrijpen wat iemand zegt. De R-TOS training bestaat uit twaalf video’s die elk een instructie en uitleg bevatten. Na de de online cursus van twee uur ben jij in staat om vast te stellen hoe je middels een stappenplan kan leren hoe je de Richtlijn TOS eenvoudig kan toepassen. Tot slot heb je bij nascholing logopedie de keuze uit een van de workshops. Deze workshops vinden vaak op locatie plaats en gebeuren doorgaans in groepsverband. De workshop Effectiever Werken wordt aangeboden door Zo Gezegd, Zo Gedaan en lost problemen op waar veel logopedisten tegenaan lopen. Enkele problemen zijn dubbel werken, het hebben van te veel administratiewerk of een onnodig lange administratietijd.

 

Nascholing logopedie boeken

Bij een logopediecentrum als Zo Gezegd, Zo Gedaan is het mogelijk om je kennis te verbreden door middel van een van de trainingen. De prijs verschilt per training. Zo is de R-TOS training online uit te voeren, waardoor deze training relatief goedkoop is. Wanneer je kiest voor een van de workshops horen daar ook contacturen bij met een van de professionals. In dat geval spendeer je meer tijd aan de cursus wat ook resulteert in een hogere kostensom. Wanneer je twijfelt over nascholing logopedie is het mogelijk om contact op te nemen met de professionals. Dit kan telefonisch of via de e-mail. Wanneer je al een keuze uit een van de nascholingen hebt gemaakt, kan je deze training aan je online winkelmandje toevoegen en vervolgens betalen. Daarna kan de nascholing beginnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *