Aanhangwagen

      No Comments on Aanhangwagen

aanhangwagen huren

Een aanhangwagen is een wagen, vaak met twee wielen, die achter een auto gekoppeld kan worden. Dit koppelen gebeurt door de aanhangwagen te bevestigen aan de trekhaak van een auto. Iedereen met een autorijbewijs (rijbewijs B) mag een aanhanger aan zijn auto koppelen die minder dan 750 kilogram laadvermogen heeft. Voor het mogen aanhangen van een grotere aanhangwagen, die meer laadvermogen heeft, is het noodzakelijk om een B+ of BE rijbewijs in je bezit te hebben. Met deze twee rijbewijzen kan allebei een ander maximaal laadvermogen vervoerd worden, let hier dus goed op als je voor zo’n extra aanhanger rijbewijs gaat.

Aanhangwagen huren

Wanneer je spullen wil vervoeren, maar zelf geen aanhanger in je bezit hebt, is er de mogelijkheid om een aanhangwagen te huren. Bij een verhuurbedrijf voor aanhangers, is er vaak een groot aanbod van verschillende aanhangers. De medewerkers daar kunnen jou dan ook adviseren wat voor aanhanger voor jouw klus geschikt is. Zij kijken hierbij naar wat je wil vervoeren en hoeveel gewicht dit gaat opleveren. Zo zijn er lange aanhangers voor het vervoeren van bijvoorbeeld auto’s, of aanhangwagens met huif voor het droog houden van de te vervoeren goederen. Daarnaast is er bijvoorbeeld een Tandemasser voor het vervoeren van hele zware goederen.

Wat kunnen aanhangwagens vervoeren?

In principe kunnen aanhangwagens van alles vervoeren. Zo zijn ze bijvoorbeeld super handig bij een verhuizing om bijvoorbeeld bedden, banken of kasten mee te vervoeren. Ook voor sloopwerkzaamheden is een aanhanger heel erg geschikt. Hiermee kan je dan namelijk het afval naar de afvalverwerking brengen, zodat het rondom het slopen geen enorme troep wordt. Ook voor bouwwerkzaamheden, zoals het bouwen van een huis, schuurtje, veranda of nog iets anders, kunnen aanhangwagens goed van pas komen. In de aanhangwagen kan je bijvoorbeeld hout, stenen of zand eenvoudig vervoeren. Ook om spullen op te halen kan een aanhanger gebruikt worden. Als je bijvoorbeeld naar een woonwinkel gaat, kan je een aanhanger gebruiken. Ook als je grote planten of bomen wil kopen bij een tuincentrum, is het meenemen van een aanhangwagen erg handig.

Aanhangwagens kunnen ook nodig zijn bij het vervoeren van grotere objecten, bijvoorbeeld auto’s of minigravers. Hiervoor heb je dan waarschijnlijk wel een B+ of BE rijbewijs nodig. Hiervoor kan je dan een lange aanhanger huren, waar oprijplaten op liggen. Hierdoor kunnen de voertuigen makkelijk op de aanhanger terecht komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *