Wat eet een kind van twee?

      No Comments on Wat eet een kind van twee?

Frootie 14

Goed en genoeg eten is voor een groeiende peuter enorm van belang. Iedere peuter is natuurlijk verschillend. De een zal veel sneller groeien dan de ander en zo ook meer nodig hebben. Wel is er een algemene richtlijn voor de voeding van een kind van twee jaar. Lees in dit blog wat een kind van twee jaar oud eet. 

Aanbevolen hoeveelheid 

Er zijn verschillende dingen die een peuter binnen moet krijgen waar verschillende hoeveelheden bij horen. Zo wordt 150 gram fruit aangeraden, 75 gram groenten, ongeveer 150 gram gezonde koolhydraten, 300 ml melk, 60 gram vlees of vleesvervangers en in totaal 750 ml vocht. Dit is een handige richtlijn om je als ouder aan te houden voor je kind. Mocht je kind nog veel honger hebben na dit te hebben gegeten kan je hem of haar natuurlijk altijd nog wat meer geven. Als je kind van snel vol zit en het niet goed haalbaar is om de aanbevolen hoeveelheden binnen te krijgen kan het handig zijn om hier even met de dokter over te praten. Als het een beetje minder is zal het niet veel uitmaken, maar stel dat je kind veel te weinig binnen krijgt moet er samen worden gezocht naar een goede oplossing. 

Extra vitamine D

Voor de groei van een peuter zijn vitaminen en mineralen erg van belang. Voornamelijk vitamine D heeft een peuter hard nodig. Omdat vitamine D nauwelijks in voeding te vinden is, is het belangrijk om hem of haar een vitamine D supplement te geven van ongeveer 10 microgram. Vitamine D zal zorgen voor een goede opname van kalk en fosfaat uit de voeding. Kalk en fosfaat zorgen voor een goede bot vorming en stevige tanden. Bij een tekort aan vitamine D kan het voorkomen dat je kind een bot- of tand afwijking ontwikkelt.

Potjes 

Potjes met kindervoeding kan een goede aanvulling zijn van een gezond eet patroon. Zo worden in potjes precies de juiste hoeveelheden verwerkt van wat je kind nodig heeft. Het is bijvoorbeeld een goed idee om je kind eens per dag een potje te geven in plaats van een maaltijd. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe lekker je kind de potjes vindt. Vaak zijn potjes voor moeilijk etende kinderen ideaal, omdat ze vaak lekkere smaken hebben en makkelijk te eten zijn. Pas er wel mee op dat je je kind ook leert om normale maaltijden te eten zodat hij of zij niet te gehecht raakt aan de potjes. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *